Tilbakeblikk av 2023

Er du klar for ei oppsummering?

Her får du det servert. Oppturer, nedturer, krig, nye ansettelser, finansielle resultater og korte historier om nye kunder. Du får også et innblikk i planene for 2024, målsetninger og tanker for det nye året.

Nok et år har snart passert. Et spesielt år på mange vis, kanskje spesielt fordi oppgangen som skulle komme etter korona, ble avløst av økende renter og forminsket kjøpekraft. Fordelen får være at turistene kommer, vi får solgt varene, og arbeidsledigheten holder seg lav.

 

«det er ingen utfordring som bit på en ækte finnmarking!»

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Finnmarksposten

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Transport til Kjøllefjord

Ny kollega

Ruben Åkenes startet å jobbe for Vitikka fra Harstad i mai. Så, i august flyttet han med samboer og barn til Seppoladalen her i Honningsvåg.

Han ringte på en mandag. Vi hadde møte på en tirsdag, og på torsdag var han ansatt. Det var faktisk slik det gikk for seg. Gratangsværingen med utdanning i finans og kinesisk (mandarin) tok sats, og har sklidd rett inn i firmaet.

Fra å aldri skulle flytte tilbake til nordnorge når han bodde i Australia, fant han ut at Harstad ikke var langt nok mot nord.

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Fussballkamp i pausen

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Ruben Åkenes

Nye lokaler i Storgata 16F

Nordkappregionen Næringshage ble til slutt for smått. Etter fem år i samme bygg med gode kollegaer, fant vi vårt nye lokale i Storgata 16F.

Større lokaler gir mulighet for et godt arbeidsmiljø. Møterom, kaffemaskin og andre fasiliteter gjør det enkelt å ta imot deg og andre kunder som kommer innom. Lokalene mangler fortsatt litt oppussing, men nye møbler og glade kauringa gjør underverker.

Samtidig må vi si at folkene på næringshagen savnes. For en gjeng. Da er det hyggelig når Marianne, Stig eller Christine ringer og informerer om vafler på fredag klokken 11. Ser frem til flere vaffelstunder i 2024. 🧇

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

12 kvm på tre menn ble for lite

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Samlingssted i det nye lokalet

Roman og Susanne

Krigen i Ukraina pågår fortsatt. I all støyen med Gaza, høytid og dyrtid er det lett å glemme at det fortsatt pågår krig i Europa. Vår nabo Russland forsøker altså å frata vår kollega Roman sitt land.

Roman hadde jobbet for Vitikka i to uker før krigen startet, men har fortsatt å bidra med sin lange erfaring og gode humør som før. Morgenmøte hver dag klokken 09 frem til arbeidsdagen slutter. Han er den som hjelper deg med å løse problemer, bygge dine ideer og sørge for at folk kan bruke nettsiden din.

Når vi spør han hvordan hverdagen i Ukraina er, sier han at det er vanskelig å vite at det er krig her jeg bor. Drar du derimot til sykehuset, øker både antallet menn i grønne klær og helikopter i luften.

Derfor blir det viktig å få inn flere prosjekter i 2024, slik at Roman kan fokusere på noe positivt i en uforutsigbar hverdag.

#StandwithUkraine 🇺🇦

Susanne Gamst forlot Vitikka til fordel for nye muligheter i InfraNord SA (juridisk Midt-Finnmark Kraftlag SA). Der jobber hun som trainee, og er en del av programmet til Trainee Finnmark. Traineer har samme lønn og vilkår som vanlig ansatte, men får delta på et bredere spekter av arbeidsoppgaver. Du anbefales å søke til neste år!

Rapportene sier at Susanne stortrives i selskapet, og får delta på en rekke aktiviteter fordi hun er en del av trainee-programmet. Vi ønsker Susanne alt godt, og håper hun tilbys fast jobb etter trainee-ordningen går ut til sommeren.

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Roman

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Susanne

En milepæl ble nådd etter fem år

Siden oppstarten har vi jobbet med små-mellomstore bedrifter i hele norge. De utgjør majoriteten av kundene våre og jobber innen turisme, offentlig, industri, bygg og anlegg, oppdrett, fiskeri og flere bransjer over hele landet.

I år skjedde det derimot noe nytt, som for oss er en milepæl. To konsern valgte å bruke oss til utvikling av deres nettside. Konsernene er Harila Gruppen og InfraNord SA (Midt-Finnmark Kraftlag SA enn så lenge).

En slik milepæl kommer som et resultat av mange års arbeid, og at du – ja du – har valgt å bruke en lokal og nordnorsk aktør som Vitikka.

Det som gjør prosjektet til InfraNord SA så spesielt, er fordi selskapet var drømmekunden når Tommy startet opp høsten 2018.

Sammen med Harila Gruppen utgjør Infranord SA en ny type kunde for oss. De er konsern. Konsern med verdier over 1 milliard norske kroner individuelt. Prosjektene de skal ha er større, mer kompleks og bidrar til å øke kompetansen internt hos oss.

Visste du at i konkurransen om Harila-prosjektet var Vitikka en av syv nasjonale aktører. Vi var ikke det billigste, men Harila hadde tro på det vi leverte og vår tilnærming. Det er stort, og viktig for deg å vite at du har tilgang på nasjonal kvalitet i lille Honningsvåg.

Nye kunder i år:

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Design: Infranord SA

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Foto: Harila.no

Noen tall fra året

 

Markedsføring

 • 12 nyhetsbrev sendt ut
 • 7.5% klikker på lenkene i nyhetsbrevet
 • 43.3% åpner nyhetsbrevet hvor bransjesnittet er 21%
 • 11 nye artikler i bloggen

Salg

 • 30 nye kunder
 • 3,7 million i omsetning
 • kr 650.000 mer i omsetning fra 2022
 • litt minus i driftsresultat pga. investeringer og økte kostnader

 

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Skjermdump: Tall fra Google Analytics

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Skjermdump: Tall fra Mailchimp

Noen Aktiviteter i 2023

 

2023 var et hektisk år. Utover det dagligdagse med prosjekter og drift, har vi også funnet tiden til:

 

Nærere samarbeid med TANK

Gjennom prosjekter som SamLIS, Tromsøbadet, Harila.no og Davvi.org har vi fått jobbe tettere med TANK i Tromsø. Det er morsomt å bli bedre sammen, samt å kjenne til nye måter å jobbe på.

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Nå setter vi kursen mot 2024

Hva bringer 2024?

 • Prosjekt: Tilgjengelig Reiseliv 🦾
 • Prosjekt: Avfall i fiskeriet ♻️
 • Prosjekt: InfraNord SA nettside 🖥️
 • Oppussing og ny kaffemaskin 👨‍🎨☕️
 • Prosjekt for EM Havservice og Alta Kraftlag? 🤞😊
 • Slutt på krigen i Ukraina? 🇺🇦
 • Din nye nettside? Kontakt oss

 

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Foto: EM Havservice avd. Honningsvåg

Tilbakeblikk av 2023 prosjektillustrasjon

Foto: Oluf

Meld deg på nyhetsbrevet

Andre innlegg

les mer
les mer
les mer